УМБАЛ „Чирков“ срещу агресията над медици – лекари ще премерят сили във футболен турнир


Лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включват в кампания срещу агресията над медици.

От заместник-директори на лечебното заведение до рехабилитатори ще вземат участие във футболен турнир, който е част от кампанията „Заедно срещу агресията“, организирана от Българския лекарски съюз и УМБАЛ “Св. Анна”.

В отбора на УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ се включват доц. Борислав Ацев, д-р Сами Шелбая, д-р Божидар Генев, болногледачи, рехабилитатори и технически лица. Те ще премерят сили с колеги от други болници.

Надпреварата ще се проведе на 28.05.2023 г. (неделя) на стадион „Витоша“ в с. Бистрица. Турнирът започва в 10 часа и ще продължи през целия ден, до излъчването на отбора шампион.

УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ остро осъжда агресията над медици и застава зад каузата на Българския лекарски съюз.
Лекарите в България са изправени пред много предизвикателства, а насилието е едно от най-големите от тях. Решаването на проблема е от съществено значение за подобряването на здравеопазването в страната. Агресията не само засяга здравето и безопасността на медицинските работници, но и води до намаляване на качеството на медицинската помощ. Медицинските специалисти трябва да се чувстват защитени и уважавани, за да могат да изпълняват професионалните си задължения по най-добрия начин.

Снимка: Български лекарски съюз

Още от "Актуално"

Осми март в УМБАЛ „Проф.д-р Александър Чирков“ мина под знака на розите и радосттаОсми март в УМБАЛ „Проф.д-р Александър Чирков“ мина под знака на розите и радостта

Международният ден на жената – 8 март мина под знака на розите и радостта в УМБАЛ “Проф.д-р Александър Чирков”. Лекари подариха цветя на всички жени, настанени за лечение в отделенията

В очакване на светлите великденски празнициВ очакване на светлите великденски празници

В очакване на светлите великденски празници. Медицинските сестри на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ са неотлъчно до своите пациенти. С грижа, внимание и милосърдие те се подготвят да зарадват болните,

Спасиха 14-годишно момиче с Ходжкинов лимфон от белодробна тромбоемболия в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“Спасиха 14-годишно момиче с Ходжкинов лимфон от белодробна тромбоемболия в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Медиците от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ спасиха 14-годишно момиче с Ходжкинов лимфон от белодробна тромбоемболия. Детето е докарано в лечебното заведение с тежък задух и напълно запушена белодробна артерия.