УМБАЛ „Чирков“ срещу агресията над медици – лекари ще премерят сили във футболен турнир


Лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включват в кампания срещу агресията над медици.

От заместник-директори на лечебното заведение до рехабилитатори ще вземат участие във футболен турнир, който е част от кампанията „Заедно срещу агресията“, организирана от Българския лекарски съюз и УМБАЛ “Св. Анна”.

В отбора на УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ се включват доц. Борислав Ацев, д-р Сами Шелбая, д-р Божидар Генев, болногледачи, рехабилитатори и технически лица. Те ще премерят сили с колеги от други болници.

Надпреварата ще се проведе на 28.05.2023 г. (неделя) на стадион „Витоша“ в с. Бистрица. Турнирът започва в 10 часа и ще продължи през целия ден, до излъчването на отбора шампион.

УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ остро осъжда агресията над медици и застава зад каузата на Българския лекарски съюз.
Лекарите в България са изправени пред много предизвикателства, а насилието е едно от най-големите от тях. Решаването на проблема е от съществено значение за подобряването на здравеопазването в страната. Агресията не само засяга здравето и безопасността на медицинските работници, но и води до намаляване на качеството на медицинската помощ. Медицинските специалисти трябва да се чувстват защитени и уважавани, за да могат да изпълняват професионалните си задължения по най-добрия начин.

Снимка: Български лекарски съюз

Още от "Актуално"

За първи път български хеликоптер кацна на болничната площадка на УМБАЛ “Света Екатерина”За първи път български хеликоптер кацна на болничната площадка на УМБАЛ “Света Екатерина”

Хеликоптерът за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха кацна на вертолетната площадка на УМБАЛ „Света Екатерина“ в София. Това е първият тренировъчен полет на авиационния оператор “България Хели Мед

Хората с болни бъбреци по-често страдат от сърдечни заболяванияХората с болни бъбреци по-често страдат от сърдечни заболявания

Връзката между бъбречните заболявания и сърдечносъдовите проблемите е категорична. Това показват и редица научни изследвания. Резултатите са еднозначни – хората с болни бъбреци по-често страдат от сърдечни заболявания. От своя


УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включи към i – Health – първата платформа за медицински туризъм в България
УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включи към i – Health – първата платформа за медицински туризъм в България

Една от най-големите специализирани болници за лечение на сърдечно-съдови заболявания  УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се присъедини към първата платформа за медицински туризъм в България  i-Health. Новото партньорство между кардиологичната болница и