Изявени медици от УМБАЛ „Чирков“ ще преглеждат безплатно в Златоград


Изявени медици от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ ще преглеждат безплатно в град Златоград на 25 и 26 август 2023 г.
Кардиолози, уролози, съдови, гръдни и коремни хирурзи ще извършват безплатни профилактични прегледи в МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ гр. Златоград. Сред имената на медиците, които ще консултират пациентите са д-р Емил Хаджиев- началник на Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия, Димитър Димитров – кардиолог инвазивна кардиология, д-р Нерие Чаушева – специалист по клинична кардиология и ехокардиография в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“.
Всеки пациент ще бъде прегледан самостоятелно, в рамките на 15 до 25 мин. На входа на болницата ще има лице, което ще упътва към съответния кабинет.
За жителите на малките населени места от общината, които нямат собствен превоз, ще бъде осигурен безплатен транспорт.
Желаещите да се прегледат могат да запишат час на телефон 0894559022, от 9:00 до 18:00 ч.
С тази инициатива УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ продължава традицията на безплатни профилактични прегледи в отдалечените места в България, които са с по-ограничен достъп до специализирана медицинска помощ.
Кампанията в Златоград е организирана от местния общественик Величко Сидеров.

Още от "Актуално"

Доц. Абединов: “Младите лекари трябва да получават по-високи заплати, а не да мислят за битови проблемиДоц. Абединов: “Младите лекари трябва да получават по-високи заплати, а не да мислят за битови проблеми

Младите лекари трябва да получават по-високи заплати, отколкото в момента, за да се съсредоточат върху развитието си , а не да мислят за битови проблеми. Това заяви анестезиологът от УМБАЛ

Кога трябва да посетим кардиолог и защо да изберем УМБАЛ “Св. Екатерина”Кога трябва да посетим кардиолог и защо да изберем УМБАЛ “Св. Екатерина”

Кога трябва да посетим кардиолог и защо да изберем УМБАЛ “Св. Екатерина”? Обяснява д-р Стоян Стефанов, който е част от екипа на МЦ “Света Екатерина”. Най-важно е да се прави

Колко опасна е диабетната кардиомиопатия и как да се справим с нея?Колко опасна е диабетната кардиомиопатия и как да се справим с нея?

Сърдечната недостатъчност и свързаните с нея заболявания и смъртност нарастват с обезпокоителна скорост, до голяма степен поради увеличаването на възрастта, затлъстяването и захарния диабет. Клиничните резултати, свързани със сърдечна недостатъчност,