Водещи лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ бяха отличени с приза „Лекарите, на които вярваме“


Водещи лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ бяха отличени в престижната класация на „24 часа“ – „Лекарите, на които вярваме“.

Те получиха своите грамоти на специална церемония, организирана от медията, в присъствието на министър-председателя на Р България Николай Денков и министъра на здравеопазването Христо Хинков.

Специалистите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, които попадат в тазгодишната класация са проф. Димитър Петков – изпълнителен директор на лечебното заведение и началник на Клиниката по кардиохирургия, проф. Валентин Говедарски – съдов хирург и заместник-директор по лечебната дейност, проф. Диана Трендафилова – инвазивен кардиолог и началник на Клиниката по кардиология, проф. Юлия Джоргова – кардиолог, проф. Генчо Начев – кардиохирург, доц. Борислав Ацев – кардиолог и заместник-директор по диагностично-консултативната дейност, д-р Незабравка Чилингирова – детски кардиолог и главен асистент в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“.

Авторитетната класация на вестник „24 часа“ представя най-добрите лекари в страната, избрани от пациентите и ги включва в специален годишен #алманах „Лекарите, на които вярваме“. Освен престижна класация на българските медици, алманахът е достъпна навигация за научните интереси и постижения на най-добрите #лекари с техните актуални позиции и контакти.

Още от "Актуално"

Артериалната хипертония обикновено протича безсимптомноАртериалната хипертония обикновено протича безсимптомно

В навечерието на Световния ден за борба с хипертонията – 17 май обръщаме внимание на заболяването, което засяга приблизително 1,28 милиарда души по целия свят. Артериалната хипертония се счита за

Животът винаги побеждава и надежда винаги има.Животът винаги побеждава и надежда винаги има.

Животът винаги побеждава и надежда винаги има. Това послание отправиха в „ Тази събота“ по БиТиВи изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. д-р Димитър Петков и пациентката, чийто живот

Д-р Чилингирова: „Трансплантацията дава шанс на част от пациентите да видят как растат децата им, а децата да имат родители“Д-р Чилингирова: „Трансплантацията дава шанс на част от пациентите да видят как растат децата им, а децата да имат родители“

Д-р Незабравка Чилингирова от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включи в инициативата „Да!За живот“ в подкрепа на донорството.  „След сърдечна трансплантация животът на пациентите се променя коренно.