Водещи лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ бяха отличени с приза „Лекарите, на които вярваме“


Водещи лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ бяха отличени в престижната класация на „24 часа“ – „Лекарите, на които вярваме“.

Те получиха своите грамоти на специална церемония, организирана от медията, в присъствието на министър-председателя на Р България Николай Денков и министъра на здравеопазването Христо Хинков.

Специалистите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, които попадат в тазгодишната класация са проф. Димитър Петков – изпълнителен директор на лечебното заведение и началник на Клиниката по кардиохирургия, проф. Валентин Говедарски – съдов хирург и заместник-директор по лечебната дейност, проф. Диана Трендафилова – инвазивен кардиолог и началник на Клиниката по кардиология, проф. Юлия Джоргова – кардиолог, проф. Генчо Начев – кардиохирург, доц. Борислав Ацев – кардиолог и заместник-директор по диагностично-консултативната дейност, д-р Незабравка Чилингирова – детски кардиолог и главен асистент в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“.

Авторитетната класация на вестник „24 часа“ представя най-добрите лекари в страната, избрани от пациентите и ги включва в специален годишен #алманах „Лекарите, на които вярваме“. Освен престижна класация на българските медици, алманахът е достъпна навигация за научните интереси и постижения на най-добрите #лекари с техните актуални позиции и контакти.

Още от "Актуално"

Медицинските сестри на УМБАЛ “Св.Екатерина”: Добрите неща са повече и затова продължаваш напред”Медицинските сестри на УМБАЛ “Св.Екатерина”: Добрите неща са повече и затова продължаваш напред”

В Световния ден на сестринството насочваме вниманието към ангелите в бяло, а именно към медицинските сестри. Главната медицинска сестра на УМБАЛ “Света Екатерина” Ирен Миленкова и медицинската сестра от Клиниката

УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” срещу домашното насилиеУМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” срещу домашното насилие

УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” се присъединява към кампания за борба с домашното насилие. Икономическият директор на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” Георги Найденов се включи в кръгла маса на

Какво е „бавно сърце“ и кога подсказва проблем?Какво е „бавно сърце“ и кога подсказва проблем?

Брадикардията представлява забавяне ритъма на сърцето. Когато говорим за напредване на възрастта, е нормално сърцето да бие по-бавно от обичайното. В някои случаи обаче „бавното сърце“ може да подсказва определени