Кардиохирурзи от УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” ще обсъдят най-новите тенденции в хирургичното лечение на сърдечните заболявания


Кардиохирурзи от УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” ще се включат в VI Национален конгрес на Българското дружество по кардиохирургия, който ще се проведе в периода 24-26 ноември 2023 г. в Пловдив.

Специалистите ще обменят опит и ще обсъдят най-новите тенденции в областта на хирургичното лечение на клапните заболявания на сърцето, исхемичната болест и нейните усложнения, вродените сърдечни малформации при деца и възрастни, хирургичното лечение на ритъмните и проводни нарушения, на сърдечната недостатъчност и минимално инвазивните методи за лечение на сърдечните заболявания.

Кардиохирурзите ще представят най-новите оперативни техники и методики в областта на кардиохирургията. Те ще изложат своите научни изследвания, базирани на практиката им и на най-новите постижения в медицинската специалност.

Форумът ще бъде съпътстван от богата медицинска изложба, която ще запознае съсловието с водещи, иновативни решения и продукти в областта на кардиохирургията.

Участието в събитието е от изключителна важност, защото конгресът събира най-добрите и най-авторитетните кардиохирурзи в България и им предоставя възможност да бъдат в крак с най-актуалните научни и клинични практики в кардиохирургията.

Още от "Актуално"

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюнев димНа 31 май отбелязваме Световния ден без тютюнев дим

Тютюнопушенето е водещ рисков фактор за сърдечносъдови заболявания. Тютюнопушенето е отговорно за 6% от смъртните случаи при жени и 12% от тези при мъже, годишно. Тютюнопушенето удвоява риска от инсулт.

Проф. Диана Трендафилова пред NOVA News: “ Транскатетърното аортно клапно протезиране (ТАВИ) е революция в лечението на аортна стеноза“Проф. Диана Трендафилова пред NOVA News: “ Транскатетърното аортно клапно протезиране (ТАВИ) е революция в лечението на аортна стеноза“

Транскатетърно аортно клапно протезиране е ориентирано към решаване на проблемите на пациенти с аортна стеноза, това каза проф. д-р Диана Трендафилова – началник на клиниката по „Кардиология“ в УМБАЛ „Проф.

Отбелязваме Световния ден на първата помощОтбелязваме Световния ден на първата помощ

Във втората събота на септември по традиция отбелязваме Световния ден на първата помощ. Началото на инициативата е поставено през 2000 г. Целта е да се почете делото на обучените по