УМБАЛ „Проф.д-р Александър Чирков“ с победи в Националните спортни игри за трансплантирани


Медици от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включиха в Националните спортни игри за трансплантирани в рамките на инициативата „Да!За живот“.

Д-р Йордан Македонски, началник Отделение за оперативно лечение на вродени сърдечни малформации премери сили в направленията тенис на маса и бадминтон, където донесе 2 „сребърни медала“ за болницата.

Станислава Андонова, кинезитерапевт в болницата завоюва златно отличие в състезанията по бадминтон. Победа тя отвоюва и в партньорство с Огнян Ганчев, който получава ново сърце през 2006 година. Той е на 46 години, когато след тежък грип получава сериозни усложнения със сърцето. Лекарите му съобщават лошата новина, че единственият му шанс за живот е сърдечна трансплантация. След като на 27 април 2006 година претърпява успешна трансплантация в УМБАЛ „ Проф, д-р Александър Чирков“ Ганчев се посвещава на донорството и не спира да показва, че няма невъзможни неща .

Д-р Незабравка Чилингирова също подкрепи инициативата, макар и този път в качеството й на зрител.

Събитието е част от националната кампания в подкрепа на донорството на Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „ Медицински надзор“, както и в изпълнение на Националната програма за подпомагане на донорството и насърчаване на трансплантацията в България.

УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ е важен трансплантационен център в страната, благодарение на който българските граждани получават нов шанс за живот.

Спортният празник се проведе в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Още от "Актуално"

Диабетът е един от основните рискови фактори за появата на сърдечно-съдови заболявания.Диабетът е един от основните рискови фактори за появата на сърдечно-съдови заболявания.

Диабетът е един от основните рискови фактори за появата на сърдечно-съдови заболявания. Усложненията, до които най-често води са коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, атеросклероза на съдовете, бъбречни нарушения и

Д-р Христов: „Жегите и сърдечносъдовите заболявания не се харесват“Д-р Христов: „Жегите и сърдечносъдовите заболявания не се харесват“

Как да се предпазват хората със сърдечносъдови заболявания в жегите? Съветите на д-р Тихомир Христов от Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Хубаво е пациентите със сърдечносъдови