Честит 8 декември, скъпи студенти!


Нека днешният празник ви донесе надежда, оптимизъм и вдъхновение. С особен акцент обръщаме внимание към студентите по медицина. Според последните данни в България продължава да има недостиг на медицински специалисти, като особено драматично е положението при медицинските сестри. И въпреки проблемите пред системата, много млади студенти избират реализация именно в най-хуманната и благородна професия.

Медицината не е просто образование. Тя е мисия, дълг и начин на живот, отдаденост и призвание в името на грижите за живота и здравето на хората.

Скъпи бъдещи медици, не забравяйте, че медицината е и изкуство-изкуството на живота.

Вярвайте в избрания от вас път и никога не се съмнявайте в своя избор да се отдадете на тази древна и непрестанно развиваща се професия.

Не забравяйте, че в медицината главното лекарство се явява самият лекар. Дерзайте и нека търпението никога да не ви напуска!

Още от "Актуално"

Исхемичната болест на сърцето представлява голям процент от ежегодните хоспитализации и е един от водещите проблеми на здравеопазването в БългарияИсхемичната болест на сърцето представлява голям процент от ежегодните хоспитализации и е един от водещите проблеми на здравеопазването в България

Исхемичната болест на сърцето се развива, когато кръвоносните съдове, които доставят кръв на сърцето се стеснят или запушат, вследствие на което част от сърдечния мускул получава недостатъчно кислород. В резултат

Заседналият начин на живот съкращава живота с до 10 годиниЗаседналият начин на живот съкращава живота с до 10 години

Високата смъртност, заболеваемост и инвалидност, която се установява у нас през последните десетилетия е следствие както от прогресивното застаряване на населението, така и от редица фактори на риска за здравето.

Кои упражнения помагат за укрепване на сърдечносъдовата система?Кои упражнения помагат за укрепване на сърдечносъдовата система?

Не е тайна, че спортът е здраве. Ежедневните движения подобряват работата на сърцето, нормализират кръвното и укрепват тонуса на тялото като цяло. Спортът носи бодрост и енергия, практикуван правилно, разбира