Д-р Тихомир Христов пред clinica.bg: „Пациентът винаги трябва да е в центъра на системата“


Кардиохирургът от УМБАЛ „Чирков“ д-р Тихомир Христов получи преди броени дни награда за най-добър млад лекар в болницата.

В интервю за clinica.bg той споделя мнението си за здравната система, работата на кардиохирург във водеща кардиологична болница и развитието на медицината в България.

Според д-р Христов пациентът винаги трябва да е в центъра на системата, защото без него тя не би съществувала. В същото време има твърде много административни задължения, което води до намаляване времето на лекарите с пациентите.

По думите му в последните години медицината в България търпи развитие, а той самият е попаднал в болница, която цени своите кадри и се стреми да ги подобри и усъвършенства.

Цялото интервю на д-р Тихомир Христов вижте в линка:

https://clinica.bg/23077-Nqma-kolega–koito-da-e-dovolen-ot-sistemata

Още от "Актуално"

Белодробен тромбемболизъм – симптоми, диагностика и лечениеБелодробен тромбемболизъм – симптоми, диагностика и лечение

Белодробният тромбемболизъм е инвалидизиращо и социално значимо заболяване. В последните години се забелязва тенденция към увеличаване на хоспитализациите на пациенти, страдащи от него. Вероятно поради повишаването на общата възраст на

Проф. Диана Трендафилова пред NOVA News: “ Транскатетърното аортно клапно протезиране (ТАВИ) е революция в лечението на аортна стеноза“Проф. Диана Трендафилова пред NOVA News: “ Транскатетърното аортно клапно протезиране (ТАВИ) е революция в лечението на аортна стеноза“

Транскатетърно аортно клапно протезиране е ориентирано към решаване на проблемите на пациенти с аортна стеноза, това каза проф. д-р Диана Трендафилова – началник на клиниката по „Кардиология“ в УМБАЛ „Проф.

Пациент на УМБАЛ „Св. Екатерина“ с награда „Достоен българин“Пациент на УМБАЛ „Св. Екатерина“ с награда „Достоен българин“

Георги Пеев, който е с два трансплантирани органа – сърце и бъбрек бе отличен с наградата „Достоен българин“. Отличието му бе връчено, заради изкачването му на връх Килиманджаро през 2023г.