Лабораторията на УМБАЛ „ Проф.д-р Ал.Чирков“ работи със Здравната каса


Всеки пациент с направление за лабораторни изследвания по НЗОК може да бъде изследван в клиничната лаборатория на УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“.

Направленията важат от всички лекари в страната.

Лабораторията на кардиологичната болница поддържа най-високо ниво по националните и международни стандарти за качество и подлежи на регулярен контрол.

Дейностите обхващат широк спектър от изследвания – скрининг на сърдечно-съдови заболявания, тиреоиднихормони и антитела, туморни маркери, липиден профил,маркери за нарушения на кръвосъсирването, предизвикващитромбозa, тестове за високо чувствителни тропонини за най-ранно откриване на инфаркт на миокарда, контрол на антикоагулантната и антиагрегантната терапия и др.

Лабораторията работи всеки делничен ден от 7:00 до 19:00 часа. В събота и неделя пациентите се обслужват от 9:00 до 13:00 часа.

Резултатите могат да се получат директно от лабораторията в рамките на 60-120 минути или по електронен път, след получаване на идентификационенномер и парола.

Лабораторните лекари на УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ съдействат с коментар на резултатите и при нужда насочват пациентите към специалисти.

Още от "Актуално"

Георги получи втори шанс за живот в УМБАЛ “ Проф. д-р Александър Чирков”Георги получи втори шанс за живот в УМБАЛ “ Проф. д-р Александър Чирков”

Георги, получи втори шанс за живот в УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков”. Младият мъж вече месец живее с изкуствено сърце, имплантирано от екипа на проф. д-р Димитър Петков, началник клиника

Около 20% от мозъчните инсулти се дължат на поражения по сънните артерии.Около 20% от мозъчните инсулти се дължат на поражения по сънните артерии.

Около 20% от мозъчните инсулти се дължат на поражения по сънните (каротидни) артерии. Поради високото ниво на смъртност и заболеваемост сред популацията, както и високите му разходи за лечение и

Трансплантацията като процес е индикатор на развитието на дадено обществоТрансплантацията като процес е индикатор на развитието на дадено общество

Tрансплантацията като процес е индикатор на развитието на дадено общество – културно, физически, духовно, интелектуално и т.н. Нужно ни е време да израснем като общество, което осъзнава, че това е