Съдови хирурзи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ участваха в сложната операция на 38-годишната родилка от Силистра



Съдови хирурзи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ участваха в сложната операция на 38-годишната родилка, транспортирана със „Спартан“ от Балчик до София.

Д-р Светослав Димитров и д-р Димитър Чернев от Клиниката по съдова и  ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включиха към екипа на Университетска АГ болница „Майчин дом“ и продължилата 3 часа операция.

Хирурзите участваха като част от мултидисциплинарния екип за провеждане на сложната хирургична интервенция на родилката. Пациентката бе с голям ретроперитореален хематом, довел до загуба на сериозно количество кръв.

Д-р Димитров и д-р Чернев са направили пълна ревизия на цялото ретроперитонеално пространство.

Мултидисциплинарният екип, в подобен тип спешни ситуации позволява бързи и адекватни реакции за овладяване на състоянието на пациентите.

На 4 януари 38-годишната жена е станала майка на близнаци в Силистра, но е получила усложнение след раждането.

Благодарение на съвместната акция между Министерството на здравеопазването, Министретсвото на отбраната и Спешна помощ родилката е транспортирана изключително бързо и на двадесетата минута от кацането със самолета в София жената е била в операционната зала.

Още от "Актуално"

Физическите дейности, които са полезни за сърцетоФизическите дейности, които са полезни за сърцето

Около 150 минути активно натоварване седмично са напълно достатъчни за младите хора, за да поддържат добро сърдечно здраве. Еквивалент са около 30 минути по-сериозно натоварване на ден, каза в интервю

Проф. Говедарски: „Държавните болници са тези, които изграждат кадрите в медицината“Проф. Говедарски: „Държавните болници са тези, които изграждат кадрите в медицината“

Проф. Говедарски: „Държавните болници са тези, които изграждат кадрите в медицината“. Това каза проф. Валентин Говедарски, изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ в интервю за здравната платформа medicalnews.bg Приоритетите