Свръхмодерна кардиохирургия в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ приема пациенти в новия Хирургичен блок Б, отговарящ на всички европейски стандарти и изисквания за модерна сърдечна хирургия.

Клиниката има 24 часа, 7 дни в седмицата готовност за извършване на планови и спешни операции. Всички оперативни дейности и импланти се поемат от НЗОК.

Звеното разполага с високотехнологична апаратура, 4 операционни зали, оборудвани по международните стандарти и 35 легла за предоперативна подготовка и следоперативно лечение на сърдечно оперирани пациенти. Всички стаи имат собствен санитарен възел, телевизия, интернет и постоянно медицинско наблюдение. Обособена е модерна алармена система с отдалечен достъп за контрол на хемодинамичните показатели. В част от помещенията са предвидени условия за близките на пациентите.

Тук работят едни от най-висококвалифицираните специалисти в България с богат опит във всички сфери на сърдечната хирургия. Дейността им е насочена към прилагане на най-модерните и щадящи хирургични техники с цел бързо възстановяване на пациентите след сърдечна операция.

Клиниката е уникална и единствена за България с лечението на терминална сърдечна недостатъчност, включваща системи за подпомагане камерната функция на сърцето „изкуствено сърце“ и сърдечни трансплантации. Само тук се отстраняват туморни тромби от коремен произход, ангажиращи долна празна вена, черен дроб и сърце.

Сред останалите основни направления в клиниката са:

  • Клапно съхраняващи операции на сърцето и транскатетърно аортно клапно протезиране (TAVI) с хирургичен достъп.
  • Коронарна хирургия, включваща пълна артериална реваскуларизация на сърцето.
  • Хирургично лечение на остри и хронични дисекации на гръдната аорта и имплантация на стент-графтове.
  • Хирургично лечение на белодробен тромбемболизъм.
  • Хирургично лечение на тумори на медиастинума.
  • Хирургично лечение на вродени сърдечни малформации при деца и възрастни.

Клиниката разполага с две отделения:

Отделение за оперативно лечение на придобити сърдечни заболявания

Отделение за оперативно лечение на вродени сърдечни малформации

Новият Хирургичен блок Б на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се намира на настоящия адрес на болницата: гр. София, бул.“Пенчо Славейков“ 52А.

Пациентите могат да записват час за преглед, консултация, прием или да задават допълнителни въпроси на: 02/9159 711 и 02/ 9159 711.

Всичко за клиниката може да откриете тук 

Още от "Актуално"

Водещи кардиохирурзи консултират безплатно в УМБАЛ „Чирков“Водещи кардиохирурзи консултират безплатно в УМБАЛ „Чирков“

Ако имате заболявания на клапите и съдовете на сърцето, ако страдате от вродени сърдечни малформации, ако имате наследствена обремененост за сърдечно заболяване или търсите второ мнение, посетете кардиохирург в УМБАЛ

Водещи медици от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ обменят опит по време на XI Конгрес по интервенционална кардиологияВодещи медици от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ обменят опит по време на XI Конгрес по интервенционална кардиология

Водещи специалисти от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ ще се включат в XI Конгрес по интервенционална кардиология. Той ще се проведе в периода 9-12 ноември 2023 г. в Гранд Хотел